Nieuwsbrief april 2024

Beste Scout,

 

Wat leuk dat we alweer onze tweede nieuwsbrief mogen versturen naar jullie! Dit betekent dat Scouts & DelfSail steeds dichterbij komt en alles steeds concreter wordt.

Dit geldt ook voor ons en in deze nieuwsbrief willen we dan vooral wat concrete zaken die voor jullie als vrijwilliger van belang zijn aan jullie verstrekken.

 

Heb je de eerste nieuwsbrief gemist? Dan kun je deze uiteraard hier nog teruglezen.

 

Lees deze nieuwsbrief goed door om goed op de hoogte te zijn!

 

Met vriendelijke scoutinggroet,

 

Namens Scouts & DelfSail

Jeroen, Chris, Thomas en Arnoud


Pasfoto voor de vrijwilligerspas

 

We hebben jullie bij de inschrijving gevraagd om een pasfoto toe te voegen. Helaas heeft niet iedereen dit gedaan.

Deze hebben we nodig om van te voren een vrijwilligerspas te laten afdrukken die je nodig hebt op het evenemententerrein.

Zouden jullie dit uiterlijk 10 mei willen aanleveren via onderstaand formulier.

Je mag een foto inscannen of natuurlijk gewoon een selfie maken. Wel moet je gezicht goed duidelijk zictbaar zijn.

Zou je het bestand willen uploaden met als bestandsnaam "voornaam_tussenvoegsel_achternaam".


VCA en veiligheid schoenen

Tijdens de opbouw en afbraak van DelfSail op het evenemententerrein dient elke vrijwilliger te voldoen aan de VCA eisen. DelfSail heeft daarom samen met NIVI een aangepaste verkorte training gemaakt voor het evenement om daarin elke vrijwilliger hierin te kunnen voorzien.

Iedereen die bij de opbouw of afbouw op het evenemententerrein (haventerrein) aanwezig is, dient deze gerichte training te volgen. Uiteraard geldt dit niet als je al in bezit bent van een VCA certificaat.

Daarnaast dien je ook veiligheidsschoenen (laarsen of schoenen met een stalen neus) te dragen en worden deze versterkt als je deze zelf niet in bezit hebt.

Voor de mensen die nog geen VCA hebben, worden binnenkort de data bekend gemaakt voor de training. Je wordt hierover geïnformeerd via de communicatiekanalen.

 

Wil je in het onderstaand formulier uiterlijk 13 mei alvast aangeven waaraan jij voldoet zodat wij kunnen inschatten waar we aan toe zijn.

 

Alvast bedankt!
het Kampterrein is bekend!

 

Zoals beloofd in de nieuwsbrief van maart, zouden we bekend maken waar het kampterrein definitief zal komen.

Ons kampterrein bevindt zich, net zo als in 2016, aan het Eemskanaal Zuidzijde in Delfzijl. Dit is op loopafstand van het hart van DelfSail.

Wat kun je verwachten op het kampterrein van Scouts & DelfSail? De meeste mensen die voor het eerst meegaan zullen dit zich wel afvragen.

Het kampterrein kom je binnen via natuurlijk een heuse poort met links het uitzendbureau en de plek waar je kan aanmelden als je aankomt op het kampterrein. Zij zullen jou verder informeren en voorzien van alles wat je nodig hebt om als vrijwilliger te kunnen functioneren tijdens Scouts & DelfSail.

Daarnaast zijn er op het kampterrein toiletten en douches aanwezig voor de uiterlijke verzorging. Uiteraard wil je na je werkzaamheden of tussendoor even rustig kunnen bijkomen, hiervoor hebben we een centrale plek met bar gerealiseerd waar tijdens het kamp vanalles wordt gedaan.

Ook hebben we een keuken die voor ons allemaal het ontbijt, lunch en diner verzorgt met daaraan vast een overdekte plek om dit rustig te nuttigen.

Voor de nachtelijke rust hebben we een aantal slaapboten waarop je zelf je matje en slaapzak kan uitrollen. Het bed zelf is geregeld, maar een matje kan wel handig zijn voor een wat betere comfort.

Hopelijk geeft je dit alvast een beter beeld van het kampterrein. Uiteraard mag je ons altijd vragen als er zaken zijn die onduidelijk zijn of je graag wilt weten.

 

Parkeren

Er is op en rondom het kampterrein niet veel parkeergelegenheid voor auto's. Daarom de vraag om zoveel mogelijk met de fiets of met het OV te komen.

We zullen zorgen voor een goede fietsenstalling. O ja, je fiets kan ook erg handig zijn om je over het evenemententerrein te verplaatsen.


Mascotte

Ja ja, ook DelfSail heeft dit keer weer een mascotte gemaakt die tijdens en voor het evenement zichtbaar moet zijn op een aantal plekken.

Ben jij tussen 175cm en 185cm lang en vind je het leuk om DelfSail te promoten bij kinderen voor en tijdens DelfSail? Dan zijn we opzoek naar jou!

Heb je interesse? Voeg je dan gerust toe aan de WhatsAppgroep via deze link. Je wordt daarin dan verder op de hoogte gebracht.

Tijdens DelfSail zal dit ook één van de werkzaamheden zijn waarvoor je kunt worden ingedeeld als je dat uiteraard leuk vindt. 


WhatsAppgroep

Om elkaar tijdens Scouts & DelfSail goed op de hoogte te kunnen houden hebben we een WhatsAppgroep in het leven geroepen.

In deze WhatsAppgroep zullen we jullie zoveel mogelijk op de hoogte houden met mededelingen en eventuele andere zaken die van belang zijn voor jou als vrijwilligers tijdens Scouts & DelfSail.

Je kunt via deze link jezelf toevoegen aan Scouts & DelfSail community. Deze bestaat uit twee groepen waar je jezelf lid van kan maken, namelijk:

  • Een mededelingen app voor alleen zenden vanuit beheerders (Bestuur, uitzendbureau, keuken en bar)
  • De vrije groepsapp, dez om elkaar onderling op de hoogte te houden en de sfeer over te brengen. 

Op deze manier houden we het een beetje gescheiden en heb je zelf de controle waar je wel of niet in wilt zitten.


Portofoon cursus

Tijdens de werkzaamheden voor Scouts & DelfSail zul je ook regelmatig te maken krijgen met portofoon verkeer. Om dit alles tijdens DelfSail goed te regelen wordt hiervoor een korte portofoontraining (knoppen training en hoe te communiceren) aangeboden op 28 mei 2024 op het Noorderpoort in Farmsum en zal hoogstwaarschijnlijk s'avonds plaatsvinden.

Meer informatie en tijdstip volgt later via de communicatiekanalen.

 

Wil je hier gebruik van maken, laat dit ons dan uiterlijk 13 mei weten via onderstaand formulier:


Vrijwilligersavond 30 mei 2024

Om alvast met alle vrijwilligers van DelfSail kennis te maken, wordt er op 30 mei een vrijwilligersavond georganiseerd. 

Er is door de organisatie van DelfSail een leuk programma samengesteld. Uiteraard wil je dit zeker niet missen!

Meer informatie volgt later via de e-mail vanuit DelfSail.

 

Laat hieronder alvast weten of je aanwezig kan zijn:
Informatie en communicatie

Zoals je leest is nog niet alles concreet en moeten we over sommige zaken nog terugkomen bij jullie. We zullen dit dan ook vanaf nu via de onderstaande communicatiekanalen doen:

  • Via de mededelingen WhatsAppgroep Scouts & DelfSail
  • Via de e-mail vanuit delfsail@scoutevents.nl
  • Via de nieuwsbrief als we weer een bulk aan informatie hebben. De volgende zal sowieso in mei weer worden verstuurd.
  • Via de website https://www.scoutevents.nl

Mocht je naar aanleiding van deze nieuwsbrief nog vragen hebben dan kan je deze vinden op vragen en antwoorden of mailen naar delfsail@scoutevents.nl